Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Amsterdam Light Festival editie 2017-2018

Amsterdam Light FestivalDe Amsterdam Light Festival editie 2017-2018 gaat van 30 november 2017 t/m 21 januari 2018 van start. Het is een super populair lichtevenement wat ieder jaar terugkeert in Amsterdam. Aangezien ik het vorig jaar zo’n succes vond ga ik deze editie (2017/2018) absoluut niet missen! Lees in deze blog wat je bij een Amsterdam Light Festival cruise kan verwachten en welke locaties je met de rondvaartboten van ‘Lovers’ passeert.

Amsterdam Light Festival editie 2017-2018

Samen met wat vriendinnen gaan wij naar het Amsterdam Light Festival editie 2017/2018. Het is een speciaal evenement met lichtkunstwerken die zijn verspreid over de hele stad Amsterdam. De leukste ervaring heb je met een rondvaartboot zoals hieronder op het Youtube filmpje te zien is.

Met de Lovers Canal Cruise zie je alle highlights van het Amsterdam Light Festival. Denk aan prachtige lichtkunstwerken, een kanaaltocht met audio commentaar en een unieke wintersfeer in de koudste periode van het jaar. De 2017/2018 editie heeft ‘Existential’ als thema. De organisatoren willen bezoekers middels lichtkunstwerken laten nadenken over wat de samenleving verenigt en welke rol licht hierin speelt. Dergelijke kunst wordt speciaal voor het festival ontworpen door internationale toptalenten. Je ziet dus meesterwerken die prachtig verlicht zijn, een surrealistisch aangezicht!

Vorige editie hebben ik en mijn vriendinnen zo’n bijzondere ervaring gehad. Het thema was destijds; Illuminade: Biomimicry. Tijdens dit evenement kwamen we langs 20 verschillende lichtkunstwerken door het prachtige Weesper en de Plantagebuurt. Ditmaal starten we bij de Prins Hendrikkade en zullen we ongeveer 75 minuten lang varen. Tijdens de boottocht is een audio gids aanwezig die zowel Nederlands alsook Engels commentaar kan geven.

Bij Lovers kan je een ticket voor volwassenen voor 19,50 euro bestellen. Tickets voor kinderen tussen 4 en 12 jaar kosten 10,50 euro en onder de 4 zijn ze gratis. Ik adviseer om je tickets te reserveren omdat bij drukte je (waarschijnlijk) niet aan een ticket komt. Daarnaast moet je rekening houden met een wachttijd van 30 minuten als het heel druk is.