Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Het belang van kwaliteit hotelbedden tijdens vakantie

HotelbeddenGa je op reis en verblijf je in een B&B, Hotel, Airbnb of vakantiepark? Onderschat dan niet het belang van een goeie nachtrust. Tijdens mijn reisjes ontdekte ik met regelmaat slechte boxsprings en matrassen. Ze zijn versleten of simpelweg te vies voor woorden. Lees verder voor mijn ervaringen, tips en adviezen voor de reizigers

Kwalitatieve Hotelbedden

Onlangs heb ik mijn zomervakantie in een ogenschijnlijk goed hotel in Frankrijk doorgebracht. Het ging om een 4 sterren hotel waarvan slechts enkele reviews en beoordelingen online zichtbaar waren. In ieder geval, alles aan het hotel leek te kloppen totdat ik richting bed ging. Het matras was volledig doorgezakt en de boxspring maakte irritante geluiden wanneer ik bewoog. De volgende ochtend had ik nek en rugpijn en amper geslapen. Hierdoor ging ik op zoek naar welke kwaliteit klanten mogen verwachten bij hotelbedden.

Kwaliteit hotelbedden zijn meestal voorzien van belangrijke certificaten waaronder Textiles Vertrauwen, LGA, Der Blaue Engel, Tüv en ISO 9001. Dit soort hotelbedden gaan op papier zeker 10 jaar mee. Echter, worden hotelbedden vrijwel altijd intensief gebruikt en kan het ondersteuning verliezen. Daarom is het belangrijk om de meeste hotelbedden na 5 jaar te vervangen. Verder is uit onderzoek gebleken dat er allerlei soorten lichaamsvocht op hotelbed matrassen wordt aangetroffen. Denk hierbij aan sperma, urine, zweet etc. Alhoewel de lakens (waarschijnlijk) regelmatig schoongemaakt worden, zal het matras een gedeelte van deze lichaamsvochten toch opnemen. Dit veroorzaakt onaangename geuren en kan je zelfs ziek maken.

Kortom, het belang van goede hotelbedden moet absoluut niet onderschat worden. De kwaliteit van een hotelbed is namelijk in grote lijnen bepalend voor de daadwerkelijke nachtrust die je op vakantie krijgt. Daarom adviseren wij om bij ieder hotel online research te doen. Alhoewel klanten niet snel positieve reacties achterlaten over; ‘hoe lekker het bed wel niet lag’, zal je ongetwijfeld reacties vinden wanneer het hotelbed de wensen overliet.