Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Powerbank.. onmisbaar als je op reis gaat!

Sinds ik een smartphone heb (op dit moment gebruik ik overigens een iPhone SE) neem ik die natuurlijk altijd mee op reis! Helaas wordt de batterij steeds minder goed naarmate je het apparaat langer hebt. Wanneer je op reis bent is je smartphone soms het enige dat je hebt om een slaapplek te vinden. Daarom neem ik sinds vorig jaar altijd een powerbank mee als ik op reis ga!

Ik heb één powerbank van de HEMA gekocht voor op reis. Deze was lekker goedkoop maar natuurlijk wel iets minder goed dan mijn andere powerbank. Die tweede powerbank had ik echt nodig toen ik op avontuur ging in de jungle in Azië. Ik had deze tour geboekt maar vond het toch wel een eng idee, vijf dagen zonder internet! Daarom heb ik voor deze gelegenheid een powerbank met meer dan 20.000 mAh gekocht; de PowerCore 20100 mAh (45 euro bij Bol.com!).

De powerbank is voor mij onmisbaar

Voor mij is het gebruiken van powerbanks inmiddels onmisbaar geworden op mijn reizen. Die PowerCore van meer dan 20.000 mAh heeft ervoor gezoegd dat ik vijf dagen lang mijn telefoon heb kunnen gebruiken terwijl ik eigenlijk geen stroom had (in de jungle). Ik overweeg nu ook een nieuwe variant te kopen die zichzelf kan opladen met zonne-energie. Daar had ik in de jungle misschien niet zo veel aan gehad, maar op mijn volgende reis naar Australië is dat superhandig!

Ik heb mijn powerbanks besteld bij de HEMA en bij Bol.com, maar er zijn natuurlijk genoeg andere plekken waar je zo’n apparaat kunt kopen. Andere tips die ik je kan meegeven om je telefoon langer mee te laten gaan: zet je telefoon op vliegtuigstand als je hem niet gebruikt. Zet de WiFi en Bluetooth uit wanneer je deze niet gebruikt. Zet de helderheid van je beeldscherm wat lager. Tot slot kun je op de iPhone kiezen voor de “Energiebesparingsstand”. Hierdoor worden apps niet meer ververst op de achtergrond, maar het scheelt wel veel stroom!