Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Tip van de maand: WOW air

Zoals jullie weten ben ik groot fan van reizen. Ik heb alleen niet altijd even veel geld op mijn rekening staan en dus moet ik soms improviseren om goedkoop op mijn bestemming aan te komen. Eén van de grote ontdekkingen voor mij dit jaar is Wow Air.

Wow Air is een IJslandse luchtvaartmaatschappij waarmee ik voor ongeveer 300 euro naar Los Angeles ben gevlogen. Ja, je leest het goed: 300 euro voor een retourvlucht naar LA! Je maakt wel een tussenlanding in IJsland (Reykjavik), maar deze duurt meestal maar een uur of twee en dat is best prettig; even je benen strekken voordat je de lange oversteek naar Amerika maakt.

Ik ben nu ook zeker van plan om met WOW Air nog een keer naar New York of Florida te gaan. Natuurlijk is deze airline heel basic, je krijgt niet de luxe die je bijvoorbeeld bij KLM hebt, maar je betaalt ook stukken minder!

Wat je moet weten

Bij WOW Air aan boord is het niet heel luxe. Eten en drinken moet je voor betalen, maar je kunt natuurlijk je eigen eten en/of drinken meenemen in je handbagage. Ook voor een koffer betaal je extra, maar ik zelf heb het prima kunnen redden met een rugzak met GoPro en een weekendtas als handbagage. Je kunt ook niet je eigen stoel kiezen, tenzij je extra betaalt. Dit heb ik voor de langere vlucht wel gedaan. Voor ongeveer 25 euro kreeg ik een iets luxere plek in het vliegtuig met wat meer beenruimte. Voor de lange vlucht van Reykjavik naar LA (zo’n 11 uur vliegen) is dat wel aan te raden. Deze extra’s heb je niet op alle vluchten van Wow Air, maar alleen in de grotere vliegtuigen en verre bestemmingen.

Ook als je wél kunt betalen om met een wat meer luxe airline te vliegen, waarom zou je dat doen? Door minder te betalen heb je weer meer geld over om op je bestemming leuke dingen mee te doen.