4 redenen om de stad Genua in Italië te bezoeken

In Italië liggen een groot aantal steden die de reden van een bezoek meer dan waard zijn. Denk je aan Italië dan denk je aan steden zoals Milaan, Venetië en natuurlijk niet te vergeten Rome. Toch is ook Genua zeker de moeite waard om eens heen te gaan.

Er is in Genua voor jong en oud van alles te doen en te beleven. Het is een echte havenstad met zijn oude straatjes en rijke geschiedenis. Ook hebben veel bekende mensen in deze stad gewoond, zoals de violist Paganini en Christopher Columbus.

1. De vuurtoren van Genua

Ben je in Genua dan is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan de vuurtoren. Deze wordt in de stad ook wel La Laterna, oftewel de lantaarn genoemd. Hij is het symbool van de stad. Met zijn 117 meter is het de hoogste vuurtoren van Europa.

2. Het Zeevaartmuseum

Het Galatea Museo Del Mare is echt de moeite waard om te bezoeken als je toch in Genua bent. Rond de Middellandse Zee is dit het grootste museum waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de zeevaart. Je ziet hier replica’s van boten en je kan alles door een VR-bril meebeleven.

3. Kerken

In Genua vind je een aantal monumentale kerken die zeker een bezichtiging waard zijn. Onder andere de Santi Ambrogia en Andrea kerk en de bekende San Lorenzo kathedraal met hun prachtige kunst zijn plekken die je tijdens je verblijf in Genua zeker gezien moet hebben!

4. Het huis van Columbus

Als er een plaats is die je wilt bezoeken in Genua is dat wel het huis van Columbus. Deze ontdekker van Amerika werd in 1451 in Genua geboren. Op de Piazza Dante vind je het huis waar deze ontdekkingsreiziger zijn jeugd heeft doorgebracht. In dit huis is een klein museum wat je kunt bezoeken.