Bezienswaardigheden in Costa Rica

Zit jij te denken aan een rondreis Costa Rica? Dan wil je natuurlijk weten wat de mooiste bezienswaardigheden van dit land uit Midden-Amerika zijn! Zoals je misschien al weet heeft de ongerepte natuur de overhand in Costa Rica. Je kunt indrukwekkende nevelwouden, verlaten stranden en vulkanen bezoeken. In veel natuurgebieden bevinden zich veel wilde dieren, probeer er zoveel mogelijk te spotten! Hieronder vind je de mooiste, beste en populairste bezienswaardigheden van Costa Rica!

National Park Arenal

De Arenal vulkaan is één van de bekendste vulkanen van Costa Rica! Een absolute must-visit tijdens je rondreis Costa Rica. Rondom de vulkaan ligt een prachtig regenwoud vol watervallen en wilde dieren die zich hier schuil houden. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad om allerlei dieren te spotten. Je kunt hier vooral veel wandelen over grote hangbruggen waarvandaan je een indrukwekkend uitzicht hebt over de vulkaan het omliggende oerwoud.

Corcovado National Park

Ga kajakken en hiken in Corcovado National Park. Hierdoor kun je allerlei dieren bewonderen, van alligators en jaguars tot apen en exotische vogels. Corcovado National Park grenst aan de zee waardoor je ook dolfijnen en walvissen vanaf de kust kunt bezichtigen.

Tortuguero

Tortuguero is een natuurgebied vol prachtige stranden. Ook schildpadden vinden deze stranden mooi, want ieder jaar komen ze hier in grote getale op de stranden eieren leggen. Tijdens je reis door Costa Rica kun je op de stranden zien hoe de allerkleinste schildpadden richting de zee kruipen.

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio National Park is een van de mooiste junglegebieden van Costa Rica. Maak hier mooie wandelingen en kom onder andere luiaarden en toekans tegen. Bovendien vind je hier witte stranden vol palmbomen.

Tamarindo

Dit is een populaire badplaats in Costa Rica. Je geniet hier van zon, zee en strand. ’s Avonds kun je naar leuke uitgaansgelegenheden en overdag kun je surfen.

San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica. Hier ligt ook het vliegveld waar de meeste reizigers op aankomen. Trek een dag uit om onder andere Mercado Central, het Gold Museum en Plaza de la Cultura te bewonderen. Blijf hier niet te lang hangen, want de natuur in Costa Rica wacht met smart op je!

Rincon de la Vieja

Rincon de la Vieja is een echt outdoorparadijs! Door het oerwoud kun je paardrijden, klimmen, hiken en zwemmen in waterbronnen met watervallen.

Puerto Viejo

Puerto Viejo is een relaxed kustplaatsje met heerlijke stranden. Een welverdiend rustpunt als je veel natuurgebieden hebt gezien en doorkruist!

Een rondreis boeken

Ben je ervan overtuigd dat Costa Rica jouw volgende rondreisbestemming wordt? Laat je adviseren door een reisbureau Costa Rica die jou hier perfect mee kan helpen. Bovendien verzorgt dit reisbureau alle reserveringen waardoor je zelf niet veel hoeft te doen (op het inpakken van je koffer na). Zo’n reisbureau met veel expertise in Costa Rica geeft je veel tips die je tijdens je rondreis kunt benutten ter plekke.