Bucketlist tip: overnacht op een boot in Nederland

Blijf jij deze zomervakantie in Nederland? Ook in eigen land kun je een top vakantie beleven! Geen enkel land is zo geschikt voor een overnachting op het water, als ons eigen Nederland. Waar je ook naartoe gaat op vakantie; je kunt overal wel een boot huren. Overnachten op een boot is een unieke ervaring. Wij vertellen je waarom!

Een boot huren voor jouw vakantie in Nederland

Heb jij vakantie opgenomen, maar weet je nog niet precies wat je wilt gaan doen? Denk er dan eens over na om een boot te huren! Waar je ook naartoe wilt: bijna overal in Nederland kun je wel een boot huren. Wil jij een dagje het water op met vrienden? Zonder vaarbewijs kun je vaak een sloep huren, maar het is ook mogelijk om een boot inclusief skipper te huren. Handig: dan kunnen jullie gezellig een flesje champagne of een biertje open trekken. Een dagje varen kun je, bijvoorbeeld, op een meer doen zodat jullie tussendoor kunnen zwemmen. Of huur een boot in een mooie stad en ga hier gezellig op tour!

Bucketlist-item: overnachten op een boot

Staat een overnachting op een jacht op jouw bucketlist? Dan is dit dé kans om jouw wens in vervulling te laten gaan! Naast een boot huren voor een dag, kun je namelijk ook een boot huren voor de langere termijn. Met jouw eigen jacht of zeilboot vaar je over Nederlandse wateren en meer je ’s avonds aan op een mooie overnachtingsplek naar keuze. Je kunt een boot huren dicht bij huis, of afreizen naar een prachtig plekje zoals de Friese Meren of de Brabantse Biesbosch. Beleef jij een romantische nacht op het water met jouw partner, of nodig je vrienden uit voor een groots verjaardagfeest? De keuze is aan jou!

Waar moet je aan denken als je gaat overnachten op een boot?

Een nachtje op het water verschilt niet veel van een overnachting in een hotel op het land. Check van tevoren wel goed of de boot die je wilt gaan huren is voorzien van voldoende slaapplekken en of er beddengoed aanwezig is. Niet vergeten: wil je overnachten in een haven, dan moet je hier in de meeste gevallen van tevoren voor reserveren. Vooral in het hoogseizoen kan het druk zijn. Als jij in the middle of nowhere wilt gaan overnachten op jouw boot; zorg dan voor voldoende eten en drinken aan boord!

Tip: duurt het altijd even voordat jij in de vakantie-modus bent? Zo geniet je optimaal van jouw vakantie!