Curaçao: Ultieme vrijheid met een huurauto

Een vakantie naar Curaçao is een unieke ervaring. Eenmaal op het eiland wil je als reiziger natuurlijk zoveel mogelijk van je vakantiebestemming zien. Wat zijn daarvoor de mogelijkheden?

Excursies

Aangezien Curaçao een erg toeristische bestemming is, zijn er diverse mogelijkheden voor betaalde excursies. Tijdens een betaalde excursie wordt je door een gids mee op pad genomen. Met een busje, boot of ander vervoermiddel ontdek je samen het eiland. Met je eigen gezelschap met een privégids, of in een groep.

Openbaar vervoer

Treinen zijn er op Curaçao niet. Wel is er een busnetwerk. Reizen met de bus op Curaçao is goedkoop en bussen komen langs veel toeristische locaties, maar bussen rijden niet op alle routes even frequent. Vertrektijden variëren van vertrek elk half uur op populaire routes, tot elke twee uur op minder gebruikte routes, waarbij de bussen vaak niet op tijd rijden. Als je van plan bent om met de bus te reizen is het dus raadzaam om vooraf goed te vertrektijden te checken.

Taxi’s

Een andere optie om het eiland te verkennen is door gebruik te maken van een taxi. Taxi’s zijn goed te herkennen door een geel ‘Taxi’ bordje op het dak en een speciaal taxi kenteken, beginnend met “TX”. Taxi’s beschikken meestal niet over een meter, waardoor het verstandig kan zijn om voor vertrek een ritprijs af te spreken.

Curaçao per fiets

Mocht je sportief aangelegd zijn, dat kan het ook een leuke uitdaging zijn het eiland per fiets te ontdekken. Er zijn diverse mountainbikeroutes die langs indrukwekkende plekken gaan waar je anders niet zo snel zou komen. Mountainbikes zijn op diverse plekken op het eiland te huur. Houd er rekening mee dat het dragen van een fietshelm op Curaçao verplicht is en dat het verkeer minder op fietsers is ingericht dan we in Nederland gewend zijn.

Een auto huren

Het huren van een auto kan, zeker als je met meer personen bent, financieel zeer aantrekkelijk zijn. Een auto is al te huur vanaf ongeveer 20 euro per dag. Er zijn veel autoverhuurbedrijven te vinden. Het kan dus lonen om prijzen te vergelijken. Vaak zijn huurauto’s op te halen bij het vliegveld, waardoor je zo van het vliegveld naar je accommodatie kunt rijden.

Huurauto reserveren

Vooraf reserveren is vaak wat goedkoper dan ter plekke een auto regelen, en door te reserveren ben je er zeker van dat de gewenste auto beschikbaar zal zijn. Ook plekken die wellicht niet goed te bereizen zijn met het openbaar vervoer.

Snel bij alle toeristische attracties

Hoewel Curaçao niet erg groot is, liggen de toeristische attracties verspreid over het hele eiland. Zonder eigen vervoer kan dat een behoorlijke onderneming zijn. Met een huurauto kun je op je eigen tempo naar alle gewenste locaties rijden. Het hebben van een huurauto biedt de ultieme vrijheid om Curaçao op eigen tempo te ontdekken.