De Ardennen verkennen per mountainbike

De Ardennen is een streek in België die bekend staat om zijn glooiende, beboste heuvels en schilderachtige landschap. Geen wonder dat fietsen in de Ardennen een van de populairste activiteiten is geworden voor toeristen die het gebied bezoeken. Van ervaren fietsers tot gelegenheidsfietsers, er is voor elk wat wils in deze prachtige streek. Laten we eens kijken naar enkele van de beste mtb routes Ardennen.

Deze route voert je van Luik naar Malmedy door enkele van de meest spectaculaire valleien van heel België. De route volgt de Amblève rivier en komt door vele kleine stadjes en dorpjes, waardoor je de kans krijgt om enkele van de iconische architectuur en cultuur van België te ontdekken. De totale afstand is ongeveer 40 mijl, maar omdat er onderweg zoveel te zien is, kun je er gemakkelijk een hele dag of een weekend van maken

De Lessevallei route

Deze route brengt je van Dinant naar Han-Sur-Lesse langs een van de meest iconische rivieren van België, de Lesse. Langs deze route kom je door bossen, weilanden en valleien, waardoor je veel kansen hebt om te stoppen en je omgeving te bewonderen en wat wilde dieren te spotten. Er zijn veel schilderachtige dorpjes te ontdekken tijdens je tocht, evenals enkele prachtige natuurlijke attracties zoals grotten, watervallen en rotsformaties. Deze route is ongeveer 25 mijl lang, maar kan gemakkelijk worden verlengd als je meer tijd op twee wielen wilt doorbrengen!

De kasteelroute van Bouillon

Deze route voert je van het kasteel van Bouillon in Frankrijk helemaal terug naar België, voordat je weer terugkeert naar het kasteel van Bouillon – beslist een ervaring die je niet mag missen! Je krijgt ongelooflijke uitzichten over beide landen terwijl je je een weg baant langs wijngaarden en bossen voordat je uiteindelijk Bouillon zelf bereikt, waar je de indrukwekkende middeleeuwse architectuur van dichtbij kunt bewonderen! Deze route is ongeveer 50 mijl lang, dus je kunt hem het beste bewaren voor langere tochten of voor mensen met veel energie!

Conclusie  

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om de Ardennen te verkennen, dan is fietsen zeker een activiteit die je niet mag missen! Met talloze beschikbare routes is er voor elk wat wils – of het nu gaat om een gemakkelijke rit door de Ambleve-vallei, mountainbiken Durbuy of een langere excursie zoals het kasteel van Bouillon – fietsen in deze streek zal je een aantal onvergetelijke ervaringen opleveren! Dus pak je fiets en ga op pad – vrolijk trappen!