De beste excursie voor je vakantie in Dubai

De Burj al Arab toren is een van de meest luxe hotels ter wereld die je kunt boeken voor een vakantie naar Dubai. Het wordt dan ook steevast aangeduid als het enige 7 sterrenhotel ter wereld. De prijzen voor een nacht liggen er zeer hoog, maar het is daarnaast ook erg interessant om er gewoon eens een kijkje te gaan nemen. Bovendien ligt de Burj al Arab toren in Dubai op een eigen eiland, waardoor het alleen met een speciale brug te bereiken is. In deze blog lees je alles over dit luxe hotel in de VAE (Verenigde Arabische Emiraten).

Geschiedenis van Dubai

De bouw van de Burj al Arab toren in Dubai is gestart in 1994. Vanaf dat moment hebben de aannemers 2 jaar gebruikt om de grond droog te leggen waarop het hotel uiteindelijk gebouwd zou worden. De drie jaar die daarop volgde is er gebouwd aan het gigantische hotel dat 321 meter hoog is. De deuren van de Burj al Arab toren in Dubai werden op 1 december 1999 voor het publiek geopend. Uiteraard ging de opening van het zeer luxe hotel gepaard met een hoop festiviteiten en vuurwerk, aangezien de hele wereld mocht weten dat het de aannemers gelukt was een dergelijk hotel te bouwen.

Architectuur

Voor de architectuur van de Burj al Arab toren in Dubai werd er gebruik gemaakt van de meest knappe koppen op dit gebied. Het grote probleem voor de aannemers was namelijk dat er voor voldoende stabiliteit gezorgd diende te worden. Zo is er bijvoorbeeld een gigantisch atrium in het hotel gebouwd, van meer dan 180 meter. Op die manier valt het Vrijheidsbeeld samen met haar voetstuk in het gebouw te plaatsen, waardoor dit natuurlijk gigantisch is. Bovendien zijn de kamers stuk voor stuk ontzettend groot met tenminste 169 vierkante meter per stuk.

Kosten van de bouw

De exacte kosten voor de bouw van de Burj al Arab toren in Dubai worden door de eigenaren goed geheim gehouden. Aan de andere kant bestaan er natuurlijk wel schattingen over de kosten van dit gebouw. Zo denken bepaalde deskundigen dat er ongeveer 400 jaar voor nodig is om de kosten terug te verdienen, mits het hotel iedere dag uitverkocht is. Dit zal nog niet meevallen, aangezien de kosten van de goedkoopste kamers zo rond de 820 tot 6.000 dollar per nacht liggen. De duurste koninklijke penthouses kunnen bovendien worden geboekt voor 40.000 of 50.000 dollar per nacht, waardoor een lange vakantie er niet snel in zal zitten.

Overige feiten voor je vakantie naar Dubai

De Burj al Arab toren in Dubai kent een dresscode, waardoor het niet toegestaan is om binnen te komen in een T-shirt, spijkerbroek, korte broek of sportkleding. Daarnaast kennen de duurste kamers van het hotel een eigen bioscoop en een eigen lift, zodat het de gasten in ieder geval aan niets tekort zal komen tijdens hun verblijf in het mooie Dubai. Tenslotte is er in het kuuroord op de 18e verdieping van de Burj al Arab toren in Dubai mogelijk om een kaviaarbehandeling te krijgen.