De Kilimanjaro beklimmen: bereid je voor op een onvergetelijke vakantie

Wil je dit jaar de Kilimanjaro beklimmen? Dan ben je van plan om de hoogste vrijstaande berg en de hoogste berg van Afrika trotseren. En, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, dit is voor iedereen met een beetje conditie goed te doen. Mount Kilimanjaro is bijna 6 kilometer hoog en bevindt zich in een National Park met dezelfde naam. Er zijn verschillende routes die je naar de top brengen en ga je de Kilimanjaro beklimmen dan is het verstandig om hier een goede keuze uit te maken. Want de route die je kiest bepaalt niet alleen wat je ziet, maar ook hoe snel je de berg beklimt. Aangezien hoogteziekte een belangrijke rol zal spelen in je succes, is het soms beter om het wat rustiger aan te doen.

De Kilimanjaro beklimmen via de snelste route

Er zijn twee routes die je het snelste naar de Uhuru Peak brengen. Beide nemen 5 dagen in beslag, dus het is belangrijk dat je een goede conditie hebt. Dit is niet om de moeilijkheidsgraad, maar om de kans op hoogteziekte te verminderen. De Marangu Route staat ook bekend als de Coca Cola route en heeft een gematigde moeilijkheidsgraad. Het is de goedkoopste route en daardoor is het vaak erg druk. Ook is het niet de meest indrukwekkende route om de Kilimanjaro te beklimmen.

De Umbwe route is dan rustiger en dat komt doordat de moeilijkheidsgraad is erg hoog is. Voor veel mensen is dit niet de eerste keuze, maar daar kun jij van profiteren. Tijdens je klim kom je de beroemde Barranco Wall tegen, de paden zijn stijl en de hoogteverschillen zijn groot. Dit is dit alleen voor goed getrainde bergbeklimmers die die Kilimanjaro willen beklimmen een aanrader.

Beklim samen met Tanzania Specialist de Kilimanjaro!

Een dag extra

Wil je de Kilimanjaro beklimmen in wat extra tijd, dan zijn er vier routes die er 6 dagen over doen. Deze zijn de Lemosho-, de Rongai-, de Machame- en de Shira Routes. De Rongai Route brengt je de berg op via het noorden en je gaat er weer af via de Marangu route aan de andere kant. De Shira Route en de Lemosho Route zijn vrijwel identiek en brengen je door groene bossen. Het verschil is dat de Lemosho Route op een ander punt begint. De Machame Route wordt ook wel het mooiste klimpad ter wereld genoemd. Je komt ook langs de Barranco Wall en zal smullen van de vele schitterende uitzichten. Met deze routes kun je de Kilimanjaro beklimmen vanuit verschillende windrichtingen. De Rongai Route is dan het rustigste en de Machame Route het drukste.

Neem de tijd om de Kilimanjaro te beklimmen

Als je de Northern Circuit neemt om de Kilimanjaro te beklimmen, dan kies je een route die 9 dagen in beslag neemt en die erg rustig zal zijn. Tegelijkertijd is de moeilijkheidsgraad hoog, omdat je alle kanten van de berg bekijkt. Dit is dus een keuze waarbij je echt het meeste uit je vakantie haalt. Besluit je via deze route de Kilimanjaro te beklimmen, dan zie je naast adembenemende natuur ook wilde dieren. Heb je de tijd dan is dit de ultieme ervaring met deze bijzondere berg.