De ultieme gids voor een soepele reis

Iedereen weet dat je je hond niet altijd ergens anders heen kunt brengen als je op vakantie gaat. Hoe vaak loop je tegen hetzelfde probleem aan van geen geschikt adres vinden, want wie vertrouw je nu je trouwe viervoeter zonder aarzeling toe? Als je dan toch besluit om naar vakantie huisje Callantsoog met hond te gaan en je hond last heeft van reisziekte, kun je hem 6 uur voor vertrek te eten geven. Last elke twee uur een pauze in, waar je je hond van water voorziet en even gaat bewegen. Het verstandigste is om je hond in een vervoersmand of reiskennel te vervoeren, vergeet hierbij de gordel niet.

De beste plek voor de hond

Ga eens lekker uitwaaien en trakteer je geliefde hond op een vakantie, ga dan naar bijvoorbeeld de kust van Noord- Holland, waar je slechts een korte afstand scheidt van het strand en de duinen. Als je tussen 1 oktober en 1 mei naar onder andere Callantsoog, Sint Maartenszee, Groote Keeten, Julianadorp aan zee, of De Koog gaat, dan kun je je hond heerlijk los laten lopen. Na 1 mei mag je hond tussen 19.00 en 9.00 loslopen op het strand. Kijk uit voor de stroming en houdt het tij in de gaten. Het los laten lopen van je hond, geldt niet voor het duingebied.

Ook voor kinderen heel leuk

Zowel voor huisdieren als ook voor kinderen zijn er verschillende vakantiehuizen Noord-Hollandse kust te huur. Ook voor kinderen valt er veel te beleven en zullen ze zich in de vakantie echt niet vervelen. Er zijn kindvriendelijke vakantieparken, waar kinderen zich kostelijk zullen amuseren met allerlei speelgelegenheden. Ook op het strand is er genoeg speelplezier. Bezoek Villapark de Buitenplaats in Callantsoog waar kinderen zich kunnen amuseren in een echt speeleiland. Of wat dacht je van Camping De Nollen? Hier zijn springkussens te vinden, speeltuinen en een dierenweide.