Denemarken: 4 redenen waarom dit een fantastisch vakantieland is!

Op zoek naar een leuk vakantieland? Het vakantieland Denemarken biedt de ideale omgeving en activiteiten voor iedere vakantieganger. Een wandel, fiets of strandvakantie? Alles is mogelijk in dit land! Benieuwd naar waarom Denemarken een fantastisch vakantieland is? Lees hieronder de 5 redenen om te gaan.

1. Prachtige natuur

Denemarken heeft veel verschillende soorten natuur landschappen waar je heerlijk kunt wandelen, kunt genieten van mooie uitzichten en waar je leuke activiteiten kunt ondernemen. De natuur van Denemarken wordt gekenmerkt door de steile fjorden, hoge bergtoppen en spectaculaire krijtrotsen. Het land telt 406 bewoonde en onbewoonde eilanden en heeft zelfs een stukje woestijn in het noorden van Jutland. Enorm veel variatie dus! Daarnaast heb je er eindeloze vergezichten waar je van kunt genieten, doordat het land dunbevolkt is.

2. Mooie, sfeervolle steden

Bezoek de hoofdstad Kopenhagen! Heerlijk winkelen in de langste autovrije winkelstraat van Europa, lekker wat drinken en uitrusten op de drukke terrasjes en hippe tentjes en winkels bezoeken. Ook de steden Aarhus en odense zijn zeker een aanrader. Deze stadjes zijn leuk voor de echte cultuur fans en reflecteren het karakter van de streken waarin ze liggen. Daarnaast is het een must om een dagje naar de oudste stad van Denemarken te gaan Aalborg.

3. Uitgestrekte kustlijn en een blauwe zee

Denemarken heeft duizenden kilometers kustlijn met prachtige zandstranden waar je zelfs in het hoogseizoen nog een mooi plekje kunt vinden voor jou alleen. Het mooie aan de Deense kust is dat de zee net zo mooi helder blauw gekleurd is als in het Zuiden van Europa. Dit geeft dat echt zomerse strandgevoel. Tip: Op Noord-Jutland mag je met de auto over het strand heen rijden. Een leuke route, waarbij je langs allemaal dorpjes rijdt.

4 Knusse gezellige vakantiehuisjes

Een tekort aan vakantiehuisjes, dat hebben ze in Denemarken zeker niet! Doordat veel Denen een tweede huis hebben in de natuur zijn er veel leuke vakantiehuisjes te vinden. Overnacht bijvoorbeeld in een karakteristiek Deens houten huis direct aan het strand of aan de rand van het bos. Een leuk vakantiehuis in Denemarken vinden is dan ook niet zo moeilijk. Vakantiehuisjes zijn in het voorjaar en in het najaar echte koopjes. Heerlijk comfortabel en vaak met een lekkere houtkachel!