Dit zijn de 3 mooiste roadtrips door Italië!

De mooiste landschappen, de heerlijkste wijnen, prachtige architectuur en een mediterraan klimaat; wie wordt daar nu niet warm van? We hebben het natuurlijk over Italië! Dit veelzijdige land is bij uitstek geschikt voor een roadtrip. Van platteland tot kust en van bruisend stadsleven tot slapend Middeleeuws dorp: je vindt het op deze 3 mooiste roadtrips door Italië!

Roadtrip 1: Dit is de mooiste rondreis door Toscane

Wie Italië zegt, zegt Toscane. Geen wonder dus, dat deze Italiaanse streek garant staat voor één van de mooiste roadtrips die je in Italië kunt maken. Op een roadtrip met je eigen auto, heb je de vrijheid om buiten de toeristische trekpleisters te gaan. De zon die op de glooiende heuvels neerkijkt, een goed glas wijn tussen de uitgestrekte wijnvelden en bijzondere Middeleeuwse dorpen en steden: in Toscane waan je je in een schilderij! De mooiste roadtrip door Toscane begint in Florence en doet daarna achtereenvolgens Lucca en Volterra aan. Grijp je kans om onderweg naar Siena in een authentiek Italiaans dorpje, of op een B&B in de prachtige natuur te overnachten. Montepulciano en Arezzo zijn de meest Zuidelijkste en laatste spots die je tijdens deze roadtrip bezoekt. In zo’n twee weken kun jij alles zien!

Roadtrip 2: Proef de Italiaanse cultuur in het Zuiden van Italië

Wil je op jouw Italië rondreis met de zon op je bol zowel de kust als het platteland aandoen? Het is een stukje rijden, maar in Zuid-Italië kom je zeker aan je trekken. Hier ligt het stadsleven van Napels niet ver van de indrukwekkende vulkaan Vesuvius, en trek je via authentieke dorpjes op het platteland van Calabrië naar de prachtige stranden van de Amalfikust. Dan hebben we Alberobello niet eens benoemd: een levend sprookje, verstopt in de provincie Puglia. Wie deel wil zijn van de échte Italiaanse cultuur, gaat op roadtrip door Zuid-Italië. De trotse Italiaan zal hier niet terugdeinzen om jou het mooiste van zijn land (en de Italiaanse keuken!) te laten zien.

Roadtrip 3: Een verrassende rondreis op het eiland Sicilië

Het eiland Sicilië herbergt de grootste actieve vulkaan van Europa. De meeste mensen kennen Sicilië dan ook van de Etna, maar dit eiland heeft zoveel meer te bieden! Begin jouw roadtrip bij de vulkaan Etna en rijd tot de ruige natuur veranderd in uitgestrekte panorama gezichten en parelwitte stranden. Je rijdt door authentieke vissersdorp Cefalú en door de hoofdstad Palermo; een hippe stad die bekend staat om zijn streetfood. Wat je niet verwacht van Sicilië, is de duidelijk aanwezige Arabische sfeer. Deze vind je bijvoorbeeld in de barokdriehoek en het openluchttheater van Siracusa. Je vergeet bijna dat je op roadtrip in Italië bent!

Italië heeft ontzettend veel moois te bieden en is daarom uitermate geschikt om een rondreis door te maken. Bekijk alle mogelijkheden goed voordat je op reis gaat en geniet van al het moois!