Dit zijn de verschillende type zeilvakanties

Een zeilvakantie is voor iedereen. Elke dag is anders. Je kan rond verschillende stranden, baaien en steden zeilen. Je kan lekker rustig aan doen op de boot terwijl je rondvaart. Er zijn verschillende typen zeilvakanties. In dit artikel bespreken wij de verschillende soorten zeilvakanties zodat jij kan kiezen welke het beste bij jou past.

Zeilvakanties voor ieder persoon

Er zijn veel verschillende soorten zeilvakanties. Voor ieder type persoon is er wel een zeilvakantie. Van ervaren zeiler tot iemand die voor de eerste keer gaat. De beste zeilvakantie voor jou vinden is niet makkelijk. Flottielje zeilen is een soort van groepsreis waar je reist met een vloot van ongeveer 10 zeiljachten. Elke dag worden de activiteiten besproken in de ochtend. Dit soort reis wordt aangeboden in landen zoals Italië, Turkije en Griekenland.

Family Sailing is een vorm van zeilvakantie waar je met een ervaren schipper in een flottielje met een moederschip die kan helpen als het nodig is. Je reist met een paar andere Nederlandse gezinnen die je kan ontmoeten bij de havens en baaitjes waarbij we aanmeren. 

Als je een zeilvakantie wilt maar geen ervaring hebt kan je op zeilvakantie met een ervaren schipper. Elke dag word je veilig langs de mooiste plekken van het land gevaren. Je kan eten bij restaurants, zwemmen of genieten van de omgeving. Deze vakanties zijn populair onder koppels, gezinnen of vriendengroepen!

Feesten of sportvakantie

Bareboat zeilvakanties zijn gemaakt voor mensen die regelmatig zeilen. Je kan snel een zeiljacht huren en zo naar de mooiste plekken van Europa varen. Een bareboat huren is erg voordelig en kan al snel worden gedaan. Je kan zelf de bestemmingen kiezen. Dat is optimaal genieten!

Partyzeilen op eilanden zoals Ibiza en Mallorca is ideaal. Overdag kan je lekker genieten van het weer, zwemmen en plekken zien. ’s Avonds kan je genieten van het nachtleven en alle feestjes afgaan. Deze zeilreis is geschikt voor mensen tussen de 21 en 36 jaar. Je kan kiezen om in de fottielje te zeilen met een schipper, maar ook een hut boeken op een zeiljacht. Op elke jacht zijn de mannen en vrouwen gelijk verdeeld!