Een privé jet kopen

Veel mensen maken jaarlijks of zelfs maandelijks gebruik van vliegtuigen, maar slechts weinig mensen maken hun vliegreizen door middel van een privé jet. Het vliegen van de ene naar de andere bestemming met een privé jet kan erg comfortabel en fijn zijn. Je kunt een privé jet huren voor dit soort vluchten, maar je kunt ook zelf een privé jet kopen. Het zelf kopen van een privé jet heeft nog net iets andere voordelen dan het huren van een privé jet wanneer je deze nodig hebt. Uiteraard betaal je wel een aardig prijskaartje als je daadwerkelijk over wilt gaan tot de aankoop van een privé jet, maar daar tegenover krijg je wel wat.

Waarom een privé jet kopen?

Het kopen van een privé jet heeft verschillende voordelen. Allereerst kun je ermee vliegen wanneer je zelf wilt. Het vliegen met een privé jet heeft al enorm veel voordelen, maar al helemaal als het je eigen jet is. Zo hoef je bijvoorbeeld niet uren van te voren aanwezig te zijn op het vliegveld en hoef je ook niet in lange rijen te staan. Je hebt voorrang op de rijen en je hoeft vaak slechts 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Daarnaast kun je aan boord eten wat je zelf wilt en je kunt alles afstemmen op je eigen wensen. Het is niet nodig rekening te houden met of iemand anders last van je heeft. Wanneer het ook nog eens jouw privé jet is hoef je ook niet bijvoorbeeld van te voren te boeken voor een bepaald aantal personen. Ook betaal je natuurlijk niet voor de reis los nog een huurprijs voor het vliegtuig.

Hoeveel kost een privé jet?

Vliegtuigen zijn duur en privé jets zijn over het algemeen dan ook zeer luxe vliegtuigen. De prijs hangt maar net af van de soort privé jet. De grootte, maar ook de luxe van het vliegtuig spelen een enorme rol. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de goedkoopste privé jets qua prijs beginnen rond de 5 tot 6 miljoen euro. Dan heb je een aardig vliegtuig voor je zelf. Als je het nog luxer wilt en bijvoorbeeld meer specialiteiten aan de binnenkant wilt kun je al snel een aantal miljoen euro toevoegen. Hoe luxer en groter, hoe duurder. De prijzen kunnen oplopen tot in sommige gevallen wel 15 miljoen euro. Het is maar net hoe gek je het zelf wil maken.