Een smartwatch mee op reis.. geen slecht idee!

Steeds vaker neem ik een slim horloge – een smartwatch dus – mee als ik op reis ga. In deze blog zal ik je uitleggen waarom het zo handig kan zijn om een smartwatch mee te nemen. Ik heb zelf een Apple Watch. Niet de nieuwste maar de eerste versie die ik op Marktplaats heb gekocht.
Een reisgenoot in India liet me in 2015 zien hoe handig zo’n Apple Watch kan zijn. Op het vliegveld had hij bijvoorbeeld alle informatie over overstappen en zelfs zijn boarding pass op zijn smartwatch paraat. Zo hoefde hij niet op zijn telefoon te kijken om te weten naar welke “gate” we toe moesten.

Smartwatch: ideaal voor op reis!

Nadat ik dit bij mijn reisgenoot zag was ik direct verkocht! In het vliegtuig heeft hij me nog meer functies laten zien van het apparaat. Zo zat er een kompas in en ook een spraakherkenning-feature. Dit laatste kon hij ook weer gebruiken om dingen te vertalen als hij in een gebied was waar men geen Engels spreekt. Dit zorgde ervoor dat hij eigenlijk deze technologie inzette om op reis efficiënt bezig te kunnen zijn.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf in eerste instantie onzin vond, zo’n smartwatch mee op reis nemen. Zelfs het überhaupt hebben van zo’n smartwatch vond ik totaal niet nodig. Maar nu ik er een heb kan ik eigenlijk niet meer zonder! Tijdens het zoeken naar smartwatches heb ik veel gehad aan de informatie op de website van Smartwatch kopen. Zo hebben ze een handig artikel dat uitlegt hoe je een Apple Watch moet bedienen. Dit gaf voor mij de doorslag om voor de Apple Watch te gaan. Erg handig dus!