Eigen zwembad compleet met op maat gemaakte watertafels

Het is een droom van veel mensen, een eigen zwembad in de tuin. En dan geen opblaasbare of eentje op pootjes, nee, een echt vast zwembad. Natuurlijk met waterzuivering, verwarming en een jetstream. Tot voor kort was dit voorbehouden aan de happy view in de villawijken. Tegenwoordig is het voor iedereen met een tuin die groot genoeg is, mogelijk om een eigen zwembad in de tuin aan te laten leggen. Met name bij nieuwbouwprojecten zijn de tuinen in aanleg riant en kun je tijdens de bouw het zwembad meteen meenemen. Als je geen nieuwbouw huis hebt of binnenkort laat bouwen, dan is een vast zwembad in de tuin ook goed mogelijk. Het is dan wel belangrijk om van te voren uit te zoeken of het toegestaan is en hoe het zit met leidingwerk en bekabeling onder de grond van je tuin. Het zou natuurlijk niet zo mooi zijn al je een riool- of erger nog, gasleiding beschadigt!

Energieverbruik zwembad

Je moet er wel rekening mee houden dat een eigen zwembad je energieverbruik verhoogt. Met name de verwarming, maar ook de pomp verbruiken behoorlijk wat energie. Je kunt de benodigde stroom het beste zo veel mogelijk uit zonnepanelen halen. De verwarming kun je gedeeltelijk, of misschien wel volledig, uit een zonneboiler halen. Je pompt het water dan via deze unit op het dak. Koel water gaat erin, warm water komt eruit en dat stroomt weer terug het zwembad in.

Extra’s rondom het zwembad

Als je zwembad eenmaal opgeleverd is, kun je wanneer je maar wilt heerlijk zwemmen. Voor de kinderen heb je een paar opblaas attributen. Toch kan het na verloop van tijd een beetje saai worden voor de kids. Waar jij het liefst ronddobbert op je luchtbed of de strijd met de jetstream aangaat, willen de kinderen graag met water spelen.

Watertafels geweldig voor de kids

De meeste kinderen vinden het geweldig om met watertafels te spelen. Ze verzinnen vanzelf allerlei spelletjes en ze vinden het ook vaak interessant om te zien hoe het water door de verschillende delen stroomt. Ze kunnen water opvangen en vervolgens ineens weg laten lopen met een bootje erin. Of elkaar lekker nat spatten. Er is voldoende keuze in op maat gemaakte watertafels. Deze gaan niet ten koste van de ruimte in je zwembad. De watertafels zet je rond het zwembad, precies zoals je wilt.

Op maat gemaakte watertafels maken het af

Bij een op maat gemaakte watertafel bepaal je zelf hoe de elementen aan elkaar komen, waar de waterstralen vandaan komen en hoe de opstelling eruit komt te zien. Zo maak je jouw zwembad helemaal naar jouw zin, en naar de zin van de kids natuurlijk!