Maak een reis door het mooie Nederland

We wonen niet in Nederland. Als we naar ons moederland gaan dan is dat meestal op vakantie, maar op den duur willen we verhuizen, terug naar Nederland.

Een vakantiereis door het mooie Nederland begint voor mij, net als voor veel buitenlandse toeristen, op het vliegveld. Vaak is dat het eerste moment waarop je weer de taal hoort, gesproken en niet alleen maar gelezen. Maar in Nederland hoor je veel talen, we zijn een internationaal volk geworden.

Het verhuizen naar Nederland is een onderwerp van gesprek op die vakanties, hoe kan het ook. Een vakantiehuisje huren is eenvoudig, en je hebt daarmee een redelijk goed tot heel goed onderkomen, voor een vakantie.

Ontspannen toerist

De tulpenvelden zijn ons natuurlijk bekend, je hebt ze zelf ook vast wel eens gezien. Maar op een vakantie in Nederland is veel meer te doen. De rivieren en kanalen zijn altijd uitnodigend, een boot huren voor je vakantie is een geweldig alternatief. Je vakantiehuisje reist als het ware met je mee, terwijl je Nederland bekijkt vanuit een andere hoek. De groene velden met het rundvee is in de zomer nog steeds aantrekkelijk. Maar vanuit een boot heb je iedere dag een ander uitzicht.
De beruchte busreizen zijn voor Nederlanders niet zo aantrekkelijk, vooral omdat je niet gewoon even een kroeg binnen kunt lopen om een biertje te pakken.

Op vakantie of op zoek naar een huis?

Om weer permanent in Nederland te gaan wonen heb je een woning nodig die volledig is ingericht. Of gaan we toch wonen en werken in een ander land? Internationale verhuizingen zijn niet eenvoudig. Je paspoort is alleen voldoende voor jezelf, niet voor je spullen.
Voor een terugreis naar Nederland is het verhuizen wat makkelijker, maar er zijn heel wat regeltjes waar je je in ons land aan moet houden. Hoe kom je aan die informatie?

Verder naar een ander land of verhuizen naar Nederland

Veel Nederlanders wonen en werken of werkten in het buitenland. Het is niet altijd even makkelijk weer gewend te raken aan de eigen zeden en gewoonten. Die zijn tenslotte in het land waar je werkt. De mogelijkheden om terug te gaan naar Europa, maar niet naar Nederland is ook het bespreken waard. Welke Europese cultuur staat het dichtst bij de cultuur in het land waar je nu werkt?
De vakantie in Nederland om het land eens te verkennen, of naar Spanje, Portugal, Italië om de mogelijkheden daar te zien? Wat je ook doet, laat je begeleiden en zoek een goed, internationaal verhuisbedrijf dat al je zorgen uit handen neemt.