Meer meenemen op vakantie

Elk jaar weer gaan miljoenen Nederlanders op vakantie naar het buitenland. Je wilt tijdens je reis natuurlijk goed voorbereid zijn op alles wat je gaat doen en wat er alles wat er gebeuren kan. Maar dat lukt niet altijd, voornamelijk omdat het lijkt alsof het gewoon niet past. Hier dus een paar tips over inpakken die jou kunnen helpen met meer spullen meekrijgen.

Je koffer; de kunst van het proppen

Iedereen die een vliegvakantie heeft genomen heeft ervaring gehad met een koffer inpakken. Maar niet iedereen gaat dat even makkelijk af. Om dit makkelijker te laten gaan kan je gebruik maken van een paar slimme inpaktechnieken. 

Bij het inpakken is het optimaal gebruiken van je ruimte essentieel. Dit kan je doen door zo veel mogelijk je kleren strak en netjes op te vouwen. Dit voorkomt overtollig lucht tussen de kledingstukken, wat erg veel ruimte scheelt. Daarnaast is het handig om gaten zo veel mogelijk te vullen met lucht. Tussen een stapel truien of broeken kan je bijvoorbeeld opgerolde sokken of een stel onderbroeken stoppen. Zo voorkom je weer overtollig lucht, wat er weer voor zorgt dat er meer in de koffer past.

Hoe je écht alles in de auto krijgt

Voor mensen die niet vliegen maar gaan kamperen ligt de inpaktaak minder bij de koffer en meer bij de auto. Ook hier geldt dat zo veel mogelijk lucht opvullen met spullen ervoor zorgt dat je meer kan meenemen. Een tent en een jerrycan kan je echter minder makkelijk mee proppen dan een stapel kleren, dus hier moet je een andere strategie gebruiken. Ruimtelijk inzicht is je grootste vriend in dit geval. Een beetje kunnen inschatten wat de meeste ruimte opvult op de meest efficiënte manier is een echte lifesaver voor je vakantie. Als het dan nog niet lukt, kan je ook meer ruimte máken. Dit kan in de vorm zijn van een aanhangwagen, of iets als een van deze dakdragers skoda octavia. Zo krijg je meer mee, voor een relatief goedkope prijs zonder dat je een grotere auto nodig hebt.

Of je nou gaat vliegen naar Curaçao, of een caravanvakantie neemt naar Frankrijk hebben we allemaal te maken met inpakken. Hopelijk heb je uit dit blog een paar tips kunnen halen, die jouw vakantie nóg mooier kunnen maken.