Netflix in je hotelkamer dankzij Google Chromecast

Als je op je reizen vaak gebruik maakt van hotels, dan ken je het wel. Er zijn van die avonden dat je liever even een filmpje kijkt en in je hotelkamer blijft. Het probleem is dan vaak dat je op de TV in je hotelkamer alleen maar films kunt kijken tegen betaling. En dat terwijl je thuis gewoon een Netflix-abonnement hebt! De Chromecast kan dit probleem voor je oplossen!

Netflix kijken in je hotelkamer met de Chromecast

Gelukkig kun je tegenwoordig een handige gadget meenemen: de Chromecast. Deze plug je in de (HDMI-poort van de) televisie van je hotelkamer. Vervolgens verbind je het apparaat met de WiFi van je hotel. Nou hopen we natuurlijk voor je dat je hotel wel gratis WiFi heeft ;-).
Je kunt je Chromecast gemakkelijk meenemen op reis, het formaat is namelijk perfect (zie ook de afbeelding rechts). Je steekt hem in je TV en kunt vanaf je telefoon of tablet films streamen (vanaf bijvoorbeeld de Netflix-app). Qua draagbaarheid is de Chromecast dan ook een veel handiger apparaat dan Apple’s concurrent, de Apple TV.

Casting device al aanwezig?

In sommige hotels (ja, ik heb het zelfs vorig jaar in Thailand meegemaakt!) kwam ik het apparaat al tegen in mijn hotelkamer. Er zijn dus hotels die standaard een casting apparaat aan de televisie hangen. Geweldige service als je ’t mij vraagt! In andere hotels kwam ik ook apparaten tegen zoals de Amazon Firestick. Deze kreeg ik helaas niet aan de praat want ik had een behoorlijke jetlag, haha! Ik heb liever een device die lekker makkelijk werkt.

Ik ben zelfs ooit in een heel luxe hotel geweest waar een Apple TV stond met Netflix er al op geïnstalleerd. Dit is natuurlijk helemaal geweldig! Het enige nadeel was dat er geen ondertiteling beschikbaar was. Gelukkig is mijn Engels dankzij al dat reizen dik in orde!