Op vakantie in Europa? Dat kan op deze manieren!

Op dit moment is het nog altijd lastig om een beslissing te maken of je op vakantie gaat of niet. De corona crisis heeft veel roet in het eten gegooid van de meeste Nederlanders. Precies tijdens de zomervakantie is het nog altijd niet heel erg verstandig om op vakantie te gaan. Je weet namelijk niet hoe het is in een ander land en het kan zomaar gebeuren dat er (weer) Corona uitbreekt waardoor het niet meer veilig is om in dat land te verblijven. En tijdens een vakantie wil je je natuurlijk geen zorgen maken. Besluit je toch wel op vakantie te gaan en ga je in Europa met het vliegtuig, de auto of het openbaar vervoer op vakantie? Lees dan dit artikel want we geven een aantal goede tips!

Op vakantie met het vliegtuig

Het is mogelijk om in Europa op vakantie te gaan met het vliegtuig, maar wij Nederlanders houden er ook van om een paar dagen in de auto te zitten om vervolgens op onze bestemming aan te komen. De rit naar de bestemming is vaak ook al een heel avontuur. Nederland is vrij plat, wanneer je richting bijvoorbeeld zuid-Duitsland rijdt krijg je al veel meer bergen en natuur te zien.

Op vakantie met de auto

Als je er voor kiest om met de auto op vakantie te gaan is het natuurlijk van belang dat de auto in een goede staat verkeerd. In het buitenland staan met pech is natuurlijk niks. Bij veel autogarages kan je een vakantiecheck laten doen. Hierbij worden alle belangrijke onderdelen gecontroleerd en zo weet je zeker dat je niet met pech komt te staan. Check ook altijd even je autoverzekering. Wellicht kan je deze uitbreiden met hulp bij pech in het buitenland!

Op vakantie met het openbaar vervoer

Naast het vliegtuig of de auto is het natuurlijk ook mogelijk om met de trein of bus op vakantie te gaan. Tegenwoordig is de treinverbinding erg goed en ben je binnen een mum van tijd aan de andere kant van Europa. Check wel altijd even hoe het precies geregeld is. Wellicht is het in het buitenland veel goedkoper of juist duurder om met het openbaar vervoer te reizen.