Op vakantie naar Chiang Mai

De meest populaire bestemming in het noorden van Thailand is met recht Chiang Mai te noemen. Een bruisende stad met dorpse uitstraling in de diverse smalle straatjes. Voor ieder soort reiziger zijn er genoeg opties.

Keuzes qua accommodaties in een notendop

Van de vele backpack hostels tot luxe 5-sterren hotels, voor ieder budget zijn er genoeg opties. Laatste jaren worden er nog een groot aantal boutique hotels uit de grond gestampt en deze zijn voor een schappelijk tarief te boeken. Een hostel start met een tarief van 5 euro. De gemiddelde boutique hotels gaan vaak wel voor een tarief van 50 a 60 euro per nacht. Waarbij het luxere segment begint op 125 euro en op kan lopen tot enkele honderden euro’s per nacht.

Voor een tarief van 50 euro per nacht zijn de meeste opties in de diverse buurten van Chiang Mai.

Diverse buurten in Chiang Mai

Beginnend met de old-city, dit is het oude centrum en is omgeven door een stadsmuur. Het vierkant is makkelijk te herkennen op de kaart en binnen de stadsmuren zijn veel winkels, massagesalons, tempels en ook diverse markten.

Een ander populair gedeelte ligt ten oosten van de old-city, richting de centrale rivier die door de stad loopt. Hier zijn ook diverse grotere hotels en een drukke straat met een grote markt. In deze buurt is ook de bekende ladyboy cabaret show.

Het hippe gedeelte ligt ten westen van de oude stad, richting de bergen. Deze buurt wordt ook wel nimman genoemd. Vooral heel populair onder de aziatische toeristen. Met de hippe winkelcentra is er genoeg keuze voor ontspanning, maar ook diverse streetfood opties zijn verspreid over de buurt te vinden.

Meer informatie over de activiteiten binnen chiang mai en het vervolg van de reis uitstippelen? Er zijn veel opties en het vooraf plannen geeft veel voorpret.

Verblijfsduur bepalen

Vaak wordt er gekozen om zo een 4 a 5 dagen in Chiang Mai een hotel te boeken. De mensen die ik vervolgens spreek, hebben vaak spijt van het korte verblijf. Door het vermaak binnen de stad en ook de opties die in de bergen te doen zijn, is het advies vaak om 6 a 7 dagen te verblijven op het moment dat hier voldoende tijd voor is, rekening houdend met 1 maand reizen in Thailand. Op het moment dat het om 2 weken vakantie gaat is vaak 4 of 5 dagen een goede verdeling.