Reis plannen met Google Maps

Ik moest voorbereidingen treffen voor mijn reisje naar Los Angeles. De meest essentiële spullen waren mijn flip flops, North Face Travel bag, GoPro en Zara hoed tegen de zon. Daarnaast heb ik mijn routes via ‘My Maps’ uitgestippeld. Via deze app kan je routes samenstellen op je computer en vervolgens delen met Android toestellen (smartphone of tablet) door op delen te klikken.
My Maps is een apart onderdeel van Google Maps. Zorg daarom dat je een Gmail account hebt of maak een Gmail account aan. My Maps app kan onderverdeeld worden in 5 stappen:

  1. Zorg dat iedere kaart voorzien is van een duidelijke naam
  2. Markeer plekken die je wil bezichtigen
  3. Houd overzicht d.m.v. kleuren en vormen
  4. Voeg nieuwe bestemmingen of routes toe
  5. Bij iedere markering kunnen Youtube video’s of foto’s worden geplaatst

5 stappen informatie

Iedere map dient een unieke en duidelijke naam te hebben, hierdoor behoud je overzicht en raak je niet in verwarring tijdens de route. Verder heb ik al mijn favoriete plekken gemarkeerd. Hierdoor behoudt je overzicht van de dingen die je wilt zien. Het is overigens ook mogelijk om afbeeldingen of video’s aan de markering toe te voegen. Hierdoor herken je de bestemming sneller wanneer je in de buurt bent.

Door simpelweg op de markering te klikken zie je het gehele overzicht aan de linkerkant van het scherm. Daarna heb ik bestemmingen verschillende kleuren en pictogrammen gegeven. Hierdoor onderscheid ik treinstations, restaurants of bezienswaardigheden van elkaar. Super handig! Als je een route wilt afleggen moet je keuze maken uit wandel, fiets en rijroutes. Aangezien ik een Volkswagen Beatle cabriolet heb gehuurd koos ik voor rijroutes. My Maps laat mij vervolgens precies zien welke route het snelst is.
Deze app heeft mij enorm geholpen in Californië. Met name in Los Angeles zou ik zonder Google’s begeleiding meermaals verdwaald zijn geraakt.