Stedentrip Portugal: Lissabon en Porto bezoeken

Een aantal dagen er tussenuit naar een mooie bestemming binnen Europa. Wanneer je zoekt naar leuke plekken kom je waarschijnlijk veel plaatsen tegen die je zou kunnen bezoeken. Ook als je de keuze hebt gemaakt om naar Portugal te gaan heb je voldoende mogelijkheden om een citytrip te maken. Het mooie aan Portugal is dat je ook meerdere plekken kunt bezoeken in een trip. Zo kun je een stedentrip Portugal met Lissabon en Porto als bestemming doen. Beide plaatsen moet je een keer bezocht hebben en zijn makkelijk te combineren. 

Starten in Porto

Op zo’n 2,5 uur vliegen ligt de prachtige stad Porto. Porto is niet zo groot als Lissabon, maar zeker een van de mooiste steden van Portugal. In de regio vind je de Dourovallei waar de Port wijn vandaan komt. Logisch is het dan ook dat je in de stad meerdere wijnhuizen vindt waar je kunt genieten van een lokaal port wijntje. In Porto is ook alles niet zo gehaast als in Lissabon. Een mooie start dus van je stedentrip Portugal met Lissabon en Porto als bestemming. Nabij het vliegveld vind je ook meerdere autoverhuurders. Sommige van deze verhuurders bieden de optie om je huurauto weer in te leveren in Lissabon. Dit is natuurlijk wat je wilt. Een auto huren in Porto en in Lissabon weer inleveren maakt de stedentrip compleet. Let wel goed op de huurvoorwaarden en informeer naar de tolwegen. In Portugal hanteren ze namelijk een afwijkend tol-systeem.

Van Porto naar Lissabon rijden

Eenmaal je huurauto opgehaald is het tijd om aan je tocht naar Lissabon te beginnen. Wanneer je de snelste route rijdt en onderweg niet stopt ben je een dikke drie uur onderweg van Porto naar Lissabon. Tussen Porto en Lissabon vind je wel een aantal hele mooie plekken waar je zeker moet stoppen. Zo kun je naar de kust rijden en het plaatsje Nazare bezoeken. Dit is een surfersdorp met de hoogste golven ter wereld. Een must-see wanneer je in de buurt bent. Maar ook het binnenland van Portugal kent een aantal mooie plekken. Een beetje research voordat je vertrekt is aan te raden. 

Huurauto inleveren in Lissabon

Je stedentrip Portugal naar Porto en Lissabon hoeft niet te eindigen wanneer je aankomt in de hoofdstad. Je kunt er namelijk voor kiezen om de huurauto nog even langer in je bezit te houden. Zo kun je omliggende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de overkant van de Taag en de kastelen in Sintra. Wanneer je hier geen behoefte aan hebt kun je de huurauto beter inleveren. Lissabon zit namelijk vol met smalle straatjes en kent een druk verkeer. Niet ideaal om doorheen te rijden. 

Meer reisinspiratie nodig? Zie: ilove2travel.nl