Tips om jouw fietsvakantie tot een succes te maken

Op fietsvakantie gaan is een erg leuke manier om een land verder te ontdekken, in dit artikel gaan we jou wat tips geven waardoor je nog meer kan genieten van jouw fietsvakantie.

Gebruik een routeplanner

Wanneer je op fietsvakantie in Nederland gaat heb je erg veel geluk met het fietsnetwerk. Nergens anders op de wereld vind je namelijk zo’n netwerk als in Nederland. Het voordeel van dit verfijnde netwerk is, is dat je eenvoudig verschillende routes kan uitstippelen. Hiervoor bestaan verschillende tools en websites. Zij gaan voor jou kijken naar de leukste fietsroute. Niet alleen in Nederland zijn zulke tools beschikbaar, denk maar aan de fietsen functie in Google Maps. Hiermee kun je ook in het buitenland de leukste routes ontdekken.

Ga gestroomlijnd op pad

Je fietsvakantie is geen wedstrijd, toch is het wel fijn om met dezelfde inspanning sneller/verder vooruit te kunnen. Hiervoor kan je twee handige tips toepassen.

Stroomlijn je bagage

Zorg ervoor dat de bagage die je meeneemt op de fiets goed gestroomlijnd is, dit kan tot wel 9 á 12 procent schelen. Toch zonde om dat te laten liggen tijdens je vakantie.

Zorg voor de juiste bandenspanning

Een van de meest praktische manieren om sneller te gaan fietsen is door je banden op te pompen. Kijk goed op de band van jouw fiets om te bepalen hoe hard dit mag.

Doe kleinere etappes

Vaak wordt gedacht dat fietsvakanties enkel weggelegd zijn voor fanatieke fietsers. Toch kan je ook op fietsvakantie gaan wanneer je wat minder goed beoefend bent op de fiets. Je kan namelijk ook gewoon kleinere stukjes afleggen in plaats van gelijk doorfietsen naar Italië in een x aantal dagen. 

Kies de juiste fiets voor jou

Het hebben van een goede fiets wanneer je op fietsvakantie gaat is een belangrijke investering. Wanneer je dat niet doet zal je onderweg namelijk allerlei ongemakken gaan ervaren. Door de komst van elektrische fietsen worden fietsvakanties al een stuk toegankelijker. Mocht je tijdens je fietsvakantie een treinrit op de planning hebben kan het ook lonen om te gaan voor een elektrische vouwfiets. Deze mag daarin meegenomen worden en vanuit daar kan je eenvoudig verder trappen.