Tips voor het boeken van lastminutevakanties

Als je ergens anders van droomt, is er niets fijner dan lekker weg te gaan met een last minute vakantie. Maar hoe doe je dit?

Geen plannen? Geen probleem

Soms voel je je spontaan. Soms wordt het leven zo hectisch dat je geen kans hebt om je vakantie maanden van tevoren te plannen. Dus of je nu een paar vakantiedagen over hebt om te gebruiken of te verliezen of je wilt ontsnappen aan de alledaagsheid, waarom zou u niet overwegen om een ​​last minute meivakantie te boeken?

Er zijn massa’s geweldige aanbiedingen voor last minutes voor, stedentrips, weekendjes weg, zonvakanties en meer. Daarom volgen een paar hints, tips en overwegingen verzameld voor het boeken van uw last minute meivakantie vandaag.

Wees flexibel met jouw reisdata

Blijf openstaan ​​voor verschillende vertrekdata en vluchttijden op die data om een ​​betere deal te krijgen. Prijzen kunnen van de ene op de andere dag sterk fluctueren, flexibiliteit hier zal je veel helpen en je meer opties geven.

Wees flexibel met jouw bestemming

Kijk waar de deals zijn. Als je in de piekmaanden reist, kunnen populaire plaatsen zoals Spanje en de Balearen te duur zijn. Stedentrips en bestemmingen buiten de gebaande paden kunnen voordeliger zijn bij het boeken van lastminutevakanties.

Zoek naar waarde, niet alleen naar prijs

Als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Als je een prijs ziet die zo goed is dat je hem nu wilt boeken, stop dan en kijk wat beter. Waar vlieg je naar toe en waar is je accommodatie? Je kunt uiteindelijk veel meer uitgeven aan overschrijvingen en eventuele besparingen verliezen die je denkt te hebben verdiend. Controleer hoeveel bagage je mag meenemen.  Onderzoek en begroot hoeveel je elke dag van jouw reis nodig hebt.

Reis halverwege de week

Iedereen wil in het weekend vliegen. Dat drijft de prijzen omhoog en de beschikbaarheid omlaag. Als je ervoor kiest om op dinsdag of woensdag te vliegen, kun je geld besparen, vooral als je last minute boekt.

Reizen in het laagseizoen

Dit advies is voor herhaling vatbaar. Zelfs populaire bestemmingen kunnen goede last-minute deals aanbieden als ze niet in het hoogseizoen zijn.

Houd rekening met de dagelijkse kosten

Oké, je denkt dat je een heel goede deal hebt voor vluchten en accommodatie op een plek die je graag wilt bezoeken. Hoeveel kost het om rond te reizen, dingen te doen en te eten? Onderzoek en houd hier rekening mee bij het nemen van jouw beslissing.

Boek via een reisbureau

In dit tijdperk van online boeken gaat het verhaal dat je eenvoudig de beste deal kunt vinden door online prijzen te vergelijken. Maar boeken via een reisbureau brengt enorme voordelen met zich mee. De belangrijkste is dat agenten vaak voorkennis hebben over waar ze heen moeten. En ze zijn altijd op zoek naar geweldige deals en ontdekken vaak exclusieve koopjes die je moeilijk zelf kunt vinden.

Heb de juiste verwachtingen

Het is onwaarschijnlijk dat u een geweldige last minute vakantiedeal zult vinden naar jouw exacte droombestemming, voor 2 weken. Maar last minute vakantieboekingen kunnen perfect zijn voor kortere reizen en stedentrips. Daarom is het belangrijk om flexibel te zijn. Dan kun je snel van je vakantie genieten.