Tips voor jouw vakantie naar Kos

Ben jij al eens eerder op vakantie geweest naar Kos? Dan vind je hieronder alle redenen waarom je dit eiland in Griekenland écht eens moet bezoeken. Kos is namelijk een heerlijke bestemming voor een afwisselende zonvakantie. Dus wil je alles weten over Kos; wat hier te beleven valt en waar je het beste kunt overnachten? Lees dan snel verder, want wij vertellen je alles!

Kos is een heerlijke zonbestemming!

In Nederland regent het natuurlijk regelmatig. Waarschijnlijk is dat de reden dat wij Nederlanders zo van zon houden. En dat is gelijk de eerste reden waarom een vakantie naar Kos zo’n goed idee is. Op dit Griekse eiland schijnt de zon volop van juni t/m september. Dus wil je genieten aan de mooiste stranden van Kos of een zonnig kleurtje opdoen? Dan zijn dit de beste maanden waarin je Kos kunt bezoeken.

kleinschalige-hotels.nl

Het ultieme fietseiland

Ben jij graag actief in de buitenlucht? Dan is het goed om te weten dat Kos écht bekend staat als fietseiland. Op veel plekken kan je er een fiets huren, vooral in en rondom de badplaatsen Kos-stad, Lambi en Tigaki. Hier zijn de gebieden en wegen vrij vlak. Daarom kan je je hier gemakkelijk met de fiets verplaatsen op een rustig tempo.

Voor meer ervaren fietsers, zijn er ook verschillende bergdorpjes te bezoeken met de fiets. Maar hiervoor moet je wel beschikken over een topconditie, want de bergen gaan soms stijl omhoog!

Ontspannen in de thermale bronnen

Als de zon je niet genoeg ontspanning biedt, dan zijn het wel de thermale bronnen. Op ongeveer 15 minuten rijden van Kos-stad, vind je de Embrós Thérme. Het warme bronwater stroomt hier uit de rotsen in een afgebakend stuk in zee. Het water kan wel 40 graden warm zijn en hoe dichter je bij de rotsen zit, hoe warmer het water aanvoelt. Zo’n warm bad voelt heel ontspannen en vooral wanneer de temperaturen nog niet toereikend genoeg zijn om lekker te zonnebaden, kan je bij de bronnen heel goed vertoeven.

Kleurrijke bergdorpjes en levendige steden

Kos beschikt over verschillende bergdorpjes die je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie. Het dorpje Zia is er een van. In dit kleurrijke dorpje kan je genieten van een Griekse maaltijd op één van de gezellige terrasjes. Het dorpje ligt in het Dikeosgebergte en vanaf sommige plekken geniet je er van een schitterend uitzicht over de omgeving en de mooiste zonsondergang. Op zoek naar wat meer leven? Dan is Kos-stad een aanrader. Hier vind je gezellige bars, restaurants en talloze cafés voor een gezellig avondje uit.

boutique hotels op Kos

Overnachten in een kleinschalig hotel

Ben jij nu ook benieuwd geworden naar dit Griekse eiland? Dan zijn er genoeg leuke hotels en resorts op Kos te vinden waar je kan overnachten. Bij kleinschalige-hotels.nl vind je de mooiste adresjes op Kos voor jouw vakantie. Laat je verrassen door hun uitgebreide aanbod met kleinschalige hotels, luxe villa’s en intieme boutique hotels op Kos. Perfect voor een ontspannen vakantie. Dus, vlieg jij binnenkort ook mee?