Vakantie voor ouderen, let hier op!

Op vakantie gaan kijken we allemaal naar uit. Jong en oud. Echter is elke vakantie anders. Ga je op vakantie met kleine kinderen? Dan is een vakantiepark met een zwembad en voldoende speelmogelijkheden erg geschikt. Voor ouderen is de wens voor een vakantiebestemming heel anders. Dan is een rustige omgeving meer geschikt. Als 18 jarige ga je ook weer op een hele andere vakantie. In dit artikel gaan we dieper in op vakanties voor een oudere doelgroep. Voornamelijk waar rekening mee gehouden moet worden komt terug in dit artikel.

Vervoer

Dagen in de auto zitten of 20 uur in een vliegtuig is net wat te veel voor ouderen. Het vervoer naar de vakantiebestemming moet zo comfortabel mogelijk zijn waarbij de reistijd ook niet lang moet zijn. Eventueel kan je er voor kiezen om een tussenstop in te lassen. Dus dat je een aantal dagen verblijft op een plek en vervolgens verder reist naar de volgende bestemming. Een goed alternatief is een busreis. Deze worden ook veel georganiseerd speciaal voor ouderen.

Verblijf

Tevens moet het verblijf geschikt zijn voor ouderen. Een boomhut is natuurlijk uitermate ongeschikt. Maar ook een appartementje waarbij er veel trappen gelopen moeten worden kan een probleem zijn. Dus de toegankelijkheid maar ook het verblijf zelf moet geschikt zijn voor ouderen. Wanneer traplopen lastig is kan er bijvoorbeeld op gelet worden of er een traplift aanwezig is. Een goede traplift is in dat geval van essentieel belang.

Activiteiten

Activiteiten op vakantie zijn erg leuk, het liefst doe en zie je zoveel mogelijk in een korte periode. Echter zijn de activiteiten voor elke doelgroep anders. Het beste kan je kiezen voor een reis waarbij activiteiten zijn inbegrepen of worden georganiseerd op hetzelfde terrein als het verblijf. Zo hoeft er zo min mogelijk geregeld te worden.