Welke maat backpack heb ik nodig?

Wanneer je een backpack wilt kopen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo moet je kiezen uit een backpack merk, materiaal en het belangrijkste de maat. De maat of beter gezegd de inhoud van je backpack bepaalt namelijk hoeveel spullen je kunt meenemen. Het antwoord op je vraag “Welke maat backpack heb ik nodig?” verschilt dan ook per persoon en per reis. Voordat je aan je backpack zoektocht begint is het goed om te inventariseren wat echt noodzakelijk is om mee te nemen. Wanneer je te veel spullen wilt meenemen kan een backpack zelfs lastig worden en kun je beter kiezen voor een grote koffer die je eenvoudig achter je aan kunt rollen. Ervaring leert; Less is more! Vaak neem je veel te veel mee op reis en heb je aan de helft van je spullen meer dan voldoende.

Wat zijn je bestemmingen?

Bij een reis met een backpack is het belangrijk om te weten wat je allemaal wilt meenemen. Wat je wilt meenemen is natuurlijk afhankelijk waar je naartoe gaat. Als je kiest voor een tropisch warme bestemming heb je minder kleren nodig dan bij een winterbestemming. Ben je voor langere tijd op reis en doe je meerdere bestemmingen aan met klimaatverschillen? Dan heb je waarschijnlijk nog meer spullen nodig en dus een grotere backpack. 

Welke backpack maten zijn er? 

Backpacks kun je het makkelijkst verdelen in drie groepen, namelijk: 

  • 40 t/m 55 liter > 1 a 2 weken naar de zon
  • 55 t/m 65 liter > 3 tot 6 weken zon of 2 tot 4 weken winter
  • 65 t/m 80 liter > 2 maanden ++ naar alle bestemmingen

Een mooie aanvulling hierop is wanneer je voor langere tijd ergens naartoe gaat je waarschijnlijk ook je kleren wilt wassen. Daarom kun je altijd beter kiezen voor een kleinere backpack. Je moet niet vergeten dat je je backpack namelijk altijd achter op je rug mee sjouwt. Less is more, een kleinere backpack met minder spullen en dus minder gewicht maakt je reis veel aangenamer.  

Backpack alternatieven

Wanneer je niet zeker weet of een backpack wel iets voor jou is kun je ook altijd overwegen om een alternatief te kopen. Zo zijn er reistassen op wielen die je kunt dragen als backpack, maar ook voor het gemak achter je aan kunt rollen. De ideale combinatie tussen een koffer en een rugzak.