Zeilboot verhuur Sneek: zeilend de Friese meren trotseren

Weekje of weekendje vrij en wilt u komen zeilen in Sneek? Wat een uitstekend idee! Wanneer u geen eigen zeilboot heeft, kunt u altijd terecht bij een zeilboot verhuur in Sneek. U kunt kiezen voor een open zeilboot, zoals een Polyvalk, maar wat is er nou lekkerder om ook te overnachten op de boot! Bijvoorbeeld op een sportief (familie)jacht!

Maar welke luxe zeilboot is dan mooi om te kiezen? En wat zijn nou prachtige meren om de zeilen te hijsen? Voor uw zeilavontuur laat beginnen, helpen wij u alvast met de antwoorden op deze vragen.

Welke zeilboot huren in Sneek?

Een zeilboot is wel een brede term. Een Polyvalk is ook een zeilboot, maar kunt u niet in overnachten. Of in ieder geval niet zo comfortabel met alle luxe aan boord als een zeiljacht (soort kajuitjacht). Zo’n zeiljacht biedt u het beste van twee werelden: en de comfort van een luxe motorboot en u kunt ermee sportief mee zeilen.

Maar natuurlijk hangt het af van wat u wensen zijn. En ook met hoeveel mensen u meeneemt op zeilavontuur. Bij zo’n zeilboot verhuur in Sneek hebben ze zeiljachten liggen welke gemiddeld ruimte bieden voor 2 tot 6 personen. Ook de diepgang van het jacht kan voor u meespelen. Dat bepaalt waar u wel of niet kunt varen. Met een geringe diepgang kunt u meer plekken bereiken en dus meer van Sneek en Friesland zien. U kunt immers ook op de motor varen.

Luxe en sportief zeilen

Dergelijke zeiljachten hebben dus alle luxe aan boord. Daarbij kunt u denken aan een lichte kajuit met fijne zithoek, een keuken met ingebouwde koelbox en natuurlijk een toilet met wastafel en douche. Voor uw veiligheid en om gezien te worden op de Friese meren, is er een marifoon, radarreflector, lifelines en verrekijker aan boord. Aan alles is dus gedacht om u een comfortabele en veilige zeiltocht te bieden. Want met deze jachten kunt u niet alleen het Sneekermeer ontdekken, maar ook de Waddenzee of het IJsselmeer.

Samengevat: dit is aanwezig aan boord:

  • GPS / kompas
  • Heteluchtverwarming
  • Toilet met handbediening
  • Radio en TV
  • Fijne bedden (let op: u moet bij een zeilboot verhuur in Sneek wel vaak uw eigen lakenpakket meenemen)

Zeilboot verhuur zonder vaarbewijs in Sneek

Een vaarbewijs is niet nodig als een zeilboot wilt huren. Maar het is wel belangrijk dat u ervaring heeft met het besturen van een dergelijk jacht. Het is natuurlijk geen klein bootje wat u bedient. U kunt er immers zelfs mee de Waddenzee op. Dus enige ervaring is ook voor u zelf wel zo prettig. Daarbij is het ook belangrijk dat u de regels op het water kent. Bijvoorbeeld waar u wel en niet mag varen en aan welke kant u een schip moet passeren.  En ook op het water geldt: een biertje of andere alcoholische versnapering mag, maar niet als u zelf aan het roer staat.

Leuke Friese zeilroutes

Met alle comfort aan boord en geen vaarbewijs nodig, bent u vrij om te gaan waar u wilt. Een paar leuke vaarroutes in regio Sneek voor u op een rij:

  • Sneekermeer: zeil door de Houkesloot naar het Sneekermeer. Hier kunt u echt heerlijk zeilen. Vaar dan ook meteen door naar de Goëngarijpsterpoelen.
  • Heeg: In Sneek vaart u via de Houkesloot richting het Prinses Margrietkanaal. Vanaf daar kunt u doorzeilen naar de Langweerder Vaart door de Janesloot (waar een brug is die voor u opent). Vervolgens kunt u via de Jeltesloot door naar Heeg. Een leuk watersportdorp niet ver van Sneek.
  • Joure of Langweer: aan het Sneekermeer ligt ook het mooie dorpje Terherne. Via Terherne kunt u doorvaren naar Noorder Oudeweg naar Joure of naar Langweer. U kunt in beide plaatsen overnachten.

Motorboot- of zeilboot verhuur in Sneek?

Friesland is zo mooi. En het biedt zoveel ruimte om sportief te gaan zeilen. Kom dus zeker nog eens terug en kies voor andere vaarroutes. U kunt natuurlijk weer voor de zeilboot verhuur in Sneek gaan, maar misschien is het dit keer ook wel zo leuk om een motorboot te huren in Friesland. Ook daarin kunt u overnachten. Beleeft u Friesland weer op een heel andere manier.